ВОДА-ОСНОВА ЖИТТЯ

Повідомляю про те, що з урахуванням ймовірності виникнення надзвичайних ситуацій на території Потіївської сільської ради Житомирської області на підприємствах критичної інфраструктури, в т.ч. об’єктах централізованого водопостачання, їх руйнування в ході військової агресії Російської Федерації та з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, зокрема щодо запобігання виникнення інфекційних захворювань, пов’язаних з водним шляхом передачі та у відповідності до пункту 5.4 Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПіН 2.2.4-171-10: власники бюветів, колодязів чи каптажів, джерел зобов’язані щорічно проводити планове обстеження цих споруд, їх поточний ремонт, чищення та дезінфекцію, особливо щовесни. Після кожного ремонту або чищення слід проводити дезінфекцію споруд та знезараження питної води. Дезінфекцію колодязя з профілактичною метою починають з визначення об'єму води в колодязі. Потім повністю відкачують воду, чистять та ремонтують колодязь, дезінфікують поверхню стінок колодязя методом зрошення, очікують поки колодязь наповниться водою та дезінфікують підводну частину об'ємним способом, витримка дезрозчину мінімум 6-8 годин. Для дезінфекції питної води використовують тільки речовини, на які є відповідні документи (сертифікат відповідності, висновок держсанепідекспертизи). Після паводків на початку весни необхідно колодязь спорожнити, почистити та продезінфікувати в ньому воду за допомогою хлоровмісних речовин. Після зими воду з колодязів (свердловин) для питних цілей необхідно кип'ятити, особливо з тих колодязів, в яких змінюється рівень води. Зазначені заходи дозволять забезпечити населення якісною та безпечною водою з нецентралізованих джерел.

В Україні поновлено програму «Рука допомоги» - кредити непрацюючим громадинам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи

Однією з цілей соціальної політики в Україні є максимальна допомога особам і родинам, які опинились у складних життєвих обставинах, та забезпечення умов для подолання цих обставин.

Міністерство охорони здоров'я України інформує. Здоровʼя – це відповідальність. Лікуйся свідомо!

Міністерство охорони здоров'я України з метою вжиття заходів щодо мінімізації шкідливого впливу самолікування на здоров’я населення, забезпечення моніторингу за дотриманням правил рецептурного відпуску лікарських засобів з серпня 2022 року в Україні ініціювало запровадження електронного рецепту на антибактеріальні лікарські засоби. Крім того, з листопада електронний рецепт поширився на наркотичні (психотропні) лікарські засоби. Наступним етапом з квітня 2023 року планується розширення електронного рецепта на всі лікарські засоби, які підлягають відпуску за рецептом лікаря. Це дозволить спростити процес призначення рецептурних ліків, зробити його більш ефективним та сучасним. Також це дозволить посилити контроль за відпуском рецептурних ліків у аптеках. До того ж цифрове рішення є частиною вимог євроінтеграційних процесів України, адже в багатьох країнах світу відпуск рецептурних ліків відбувається саме з використанням електронних інструментів. З квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків почне здійснюватися за електронним рецептом. Це рішення буде впроваджуватися поступово з можливістю використання лікарями паперових рецептурних бланків. При цьому задля зручності пацієнт зможе сам обрати, за яким рецептом він зможе придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим. Так, пацієнт не лише зможе отримати ліки контрольовано, прозоро та зручно, але й убезпечити своє здоровʼя від негативних наслідків неправильного чи самовільного вживання рецептурних препаратів. З метою ефективного інформування пацієнтів щодо впровадження електронного рецепта на рецептурні лікарські засоби, просимо вас посприяти у проведенні розʼяснювальної кампанії для українців: - План активностей для медіа (https://bit.ly/3EmcNGV)

До уваги жителів с. Потіївка!!!

20.03.2023 р. та 21.03.2023 р. о 10.00 в приміщенні Потіївської амбулаторії відбудеться зустріч з благодійною організацією "Червоний хрест", медичну консультацію буде проводити лікар, а також буде видача безкоштовних ліків.

До уваги аграріїв Потіївської сільської територіальної громади!!!

З 1 березня Програма US AID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України надає агровиробникам добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшника. Проект здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) - AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ ЩОДО МІСТОБУДІВНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ

           «Детальний план території земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, яка розташована    в межах  с.Облітки по вул.Шевченка, Житомирського району,  Житомирської області»

Інформаційний лист

На сьогоднішній час, Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Головне управління надають (безпекова ситуація дозволяє) адміністративні послуги щодо реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки, як через Єдиний державний портал адміністративних послуг, зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС (портал «ДІЯ») так і у паперовому вигляді.

Набір на спеціалізацію - QA. Формуємо надійний айтішний тил для українських захисників!

Набір на спеціалізацію - QA. Формуємо надійний айтішний тил для українських захисників! > > Формуємо надійний айтішний тил для українських захисників! > Мрієш гарантовано отримати роботу тестувальником? > Цікаво, як ​працюють різні ​програмні продукти, тобі властиві: пунктуальність​ і допитливість​ -​ професія тестувальника для тебе! > Це надійний шанс почати заробляти реальні гроші​!​ > У нас ти отримаєш необхідні знання і вміння та персональний супровід до працевлаштування! > Факультет тестування програмного забезпечення Вінницької ІТ-Академії проводить прийом документів на спеціалізації - Ручне та Автоматизоване тестування. Реєстрація та подача документів: [https://ita.in.ua/entrant | https://ita.in.ua/entrant?fbclid=IwAR3O0USnrAiAv5ctuP72cTGFg5Ghtc1mgvHBr4yNILu9RoShy8a7rvte8Kc] > Швидка консультація за 067-431-19-21 > Крута новина для тебе! Дану спеціалізацію із гарантованим працевлаштуванням можна вже отримати з будь-якої точки світу онлайн: [https://online.ita.in.ua/ | https://online.ita.in.ua/?fbclid=IwAR0RDiX9ctQuWnhVvkj2VdhsMQ21HEAfMFhX-aUADBCfBv8-Ib9eHsblNg4] > > Раніше Вінницька ІТ-Академія [відкрила безкоштовний доступ для всіх українських айтішників | https://intita.com/news/tisyachi-ukrainskih-aitishnikiv-vivchaut-angliisku---bezkoshtovno_1663247015] до власних онлайн-модулів для самостійного вивчення англійської мови. > Крім того, для покращення своєї англійської, можна використовувати [спеціалізовану літературу | https://intita.com/news/5-nezaminnih-knig-i-posibnikiv-z-vivchennya-angliiskoi-movi-dlya-teperishnih-chi-maibutnih-aitishnikiv_1656577166] , яку розробили професійні викладачів ІТ-Академії. > Програми навчання: [Manual QA | https://intita.com/news/yak-shvidko-i-garantovano-uviiti-v-it-testuvalnikom-_1657721791] та [AQA | https://intita.com/news/v-it-avtomatichno-z-vinnickou-it-akademieu-_1657960885?fbclid=IwAR23o-jvEBb3gqb7i8RV95jCm3oynfIqbKGbdp7k-CaVtpSSaXitV4s12D8] > *ВАЖЛИВО - не користуйтесь російськими освітніми сервісами - [список доповнюється постійно | https://intita.com/news/rosiiski-osvitni-platformi-i-servisi---idit-vslid-za-vashim-voennim-karablom-_1648040154] . > Ми у соцмережах: [YouTube | https://www.youtube.com/channel/UC2EMqcr4pEBuTGEJBaFgOzw] [Facebook | https://www.facebook.com/vinnytsia.itacademy] [ Instagram | https://instagram.com/ita.in.ua?utm_medium=copy_link] [ Telegram | https://t.me/IT_Academy_Vinnytsia] > > > Copyright © 2023 Intita.Всі права захищені