Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(відповідно до пункту 4 1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання
державних коштів» (зі змінами))
- Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань: ПОТІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА; 12225, Україна , Житомирська обл., с. Потіївка, вул. Центральна, буд. №31; код ЄДРПОУ 04343903; категорія - передбачена п.1 ч.4 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі», а саме орган місцевого самоврядування
- Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «Овочі, фрукти і горіхи», код ДК 021:2015: 03220000-9 «Овочі, фрукти і горіхи»
- Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-17-007676-a
- Технічні та якісні вимоги до предмета закупівлі:
№ з/п |
Найменування товару |
Уточнюючий код ДК 021:2015 |
Технічні та якісні характеристики |
Кількість, кг |
1 |
Морква |
03221112-4 Морква |
Морква врожаю 2023 – 2024 року. Зовнішній вигляд та консистенція: коренеплоди свіжі, чисті, цілі, здорові, без тріщин, без механічних пошкоджень, пошкоджень шкідниками та хворобами, без залишків зовнішньої вологості, типової для ботанічного сорту форми та кольору, з черешком не більше 2,0см або без нього, але без пошкодження плечиків коренеплода (для молодої - короткою до 3 см зеленню). Допускаються коренеплоди з відхиленнями по формі, але не уродливі, з зарубцьованими (покритими епідермісом) неглибокими (2-3мм) природніми тріщинами в корковій частині, які утворилися під час росту; коренеплоди з незначними наростами, які з’явилися під час формування бокових корінців; коренеплоди зі зламаними осьовими корінцями. Колір: в залежності від ботанічного сорту, оранжевий різних відтінків. Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху. Згідно ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови» |
100 |
2 |
Буряк |
03221111-7 Буряк |
Буряк врожаю 2023 – 2024 року. Буряк столовий свіжий – вирощений в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, має типові для сорту форму, не кормових сортів, смак та колір без стороннього запаху і присмаку. Коренеплоди цілі, чисті, сухі, не зів’ялі, не тріснуті, без ознак гнилі, цілком розвинуті, без механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками, без зайвої зовнішньої вологи. М’якуш соковитий, темно-червоний різних відтінків. Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром 7-10 см. Буряк має бути вирощений в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО. Повинен відповідати ДСТУ 7033:2009 «Буряк столовий свіжий. Технічні умови» |
50 |
3 |
Капуста білокачанна |
03221410-3 - Капуста качанна |
Капуста врожаю 2022-2023 року. Першого ґатунку, з щільною головкою, повинні бути свіжі, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів. Повинна відповідати ДСТУ 7037:2009 «Капуста білоголова свіжа. Технічні умови» |
100 |
4 |
Цибуля |
03221113-1 - Цибуля |
Цибуля першого ґатунку. Цибулини доспілі, здорові, чисті, свіжі, сухі, не пророслі, властиві для даного ботанічного сорту форми і кольору, з сухими верхніми лусками і висушеною шийкою від 2 до 5 см. Допускається до 5% цибулин з тріщинами сухої луски, що відкривають соковиту луску на ширину не більше 2 мм, до 10% роздвоєних, які знаходяться під загальними сухими лусками. Не пошкоджені шкідниками. Мінімальна вага цибулини – не менше 50 гр. Цибуля має бути вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Смак та запах – без сторонніх домішок. Без ГМО. ДСТУ 3234-95 |
200 |
5 |
Кабачки |
03221250-3 Кабачки |
Зовнішній вигляд та консистенція: плоди молоді, свіжі, чисті, здорові, цілі, з ніжно негрубою шкіркою. М’якоть соковита, щільна, без пустот, з молодим недорозвиненим насінням (насіння з м’якою соковитою оболонкою). Розмір плода по найбільшому поперековому діаметру не більше 8см. Без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Колір та форма: в залежності від ботанічного сорту Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху, без присмаку. Повинні відповідати ДСТУ 318-91 Кабачки свіжі. Технічні умови. |
70 |
6 |
Гарбуз |
03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи |
Свіжі, зрілі, здорові, вирощені в природних умовах, без стороннього запаху та смаку, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, типових для даного сорту форми і забарвлення, дефекти поверхні шкірки не допустимі. Повинні відповідати ДСТУ 5045:2008 |
40 |
7 |
Перець солодкий (болгарський) |
03221230-7 - Перець овочевий |
Зовнішній вигляд: плоди свіжі, зрілі, чисті, цілі, здорові, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою; смак: солодкий з легкою гостротою; розмір плодів довжиною (довжина без плодоніжки) не менше 6 см для сортів подовженої форми, не менше 4 см (найбільший поперечний діаметр) сортів округлої форми; без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ознак гнилі, без хвороб, механічних пошкоджень та пошкоджень шкідниками, з властивим для сорту запахом. Плоди повинні бути упаковані в ящики або спеціальні контейнери. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. Без ГМО. Повинен відповідати ДСТУ 2659-94 Перець солодкий свіжий. Технічні умови |
45 |
8 |
Помідори свіжі |
03221240-0 - Помідори |
Зовнішній вигляд та консистенція: плоди свіжі, цілі, здорові, щільні, неперестиглі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою чи без неї, без механічних пошкоджень та сонячних опіків. Смак і запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху, без присмаку. М’якуш плоду щільний, з недорозвиненим водянистим насінням. Розмір плоду в поперечному діаметрі 5-8 см. Колір: в залежності від ботанічного сорту червоний різних відтінків. Повинні відповідати ДСТУ 3246-95 Томати свіжі. Технічні умови |
160 |
9 |
Огірки свіжі |
03221270-9 - Огірки |
Зовнішній вигляд та консистенція: плоди свіжі, цілі, здорові, не потворні, без механічних пошкоджень, з плодоніжкою чи без неї, типовою для ботанічного сорту формою і забарвленням. Допускаються плоди з незначним пожовтінням вершини у сортів типу Міг; з незначним побурінням біля плодоніжки у сортів типу Ніжинський. Допускаються злегка вигнуті плоди для довгоплідних і середньоплідних огірків (вигнутість не більше ніж 0,2). Допускаються плоди з вирваною плодоніжкою (діаметр пошкодження не більше ніж 1,0см). М’якуш плоду щільний, з недорозвиненим водянистим насінням. Довжина плоду від 11см до 25см (в залежності від сорту), поперечний діаметр не більше ніж 5,5см. Колір: в залежності від ботанічного сорту зелений різних відтінків Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху, без присмаку. Повинні відповідати ДСТУ 3247-95 Огірки свіжі. Технічні умови |
140 |
10 |
Яблука |
03222321-9 - Яблука |
Зовнішній вигляд та консистенція: свіжі, цілі, чисті, розвинені, без зайвої вологості, типові по формі і відповідають ботанічному сорту, без пошкоджень шкідниками та хворобами, з плодоніжкою або без неї, без пошкодження шкірки плоду, без механічних ушкоджень. Розмір 60-65мм в діаметрі. Підшкірна плямистість та побуріння м’якоті не дозволяється. Дозволяється слабка зів’ялість, без ознак зморшкуватості. Зрілість: плоди однорідні по ступеню зрілості, але не достиглі та не перезрілі. Колір та смак: в залежності від ботанічного сорту, м’якуш соковитий Запах: природний, властивий даному ботанічному сорту, без стороннього затхлого чи гнилісного запаху. Повинні відповідати ДСТУ 8133:2015 Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови |
635 |
11 |
Лимон |
03222210-8 - Лимони |
Повинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, без ознак гнилі, І і ІІ категорії. |
5 |
12 |
Апельсин |
03222220-1 - Апельсини |
Апельсини мають бути свіжі, чисті, не в`ялі, достатньо зрілі, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Без перевищення вмісту хімічних речовин. Запах та смак притаманний свіжим фруктам, без стороннього запаху та присмаку. Забарвлення від світло-оранжевого до оранжевого. Товар не повинен містити ГМО. |
525 |
13 |
Мандарин |
03222240-7 - Мандарини |
Розміри для сортів з округлою формою плода (по найбільшому поперечному діаметру) не менше 50 мм. Колір: чітко виражений (помаранчевий, жовтий), властивий кольору плодів. Смак: чистий без стороннього присмаку. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань, цвілі, гнилі. |
160 |
14 |
Банан |
03222111-4 – Банани |
Плоди одного помологічного сорту, в кисті банану не допускаються вирізані плоди. Плоди тверді, свіжі, чисті, цілі, здорові, розвинуті, неспотворені, без залишків квітки, мають добре виражені ребристі бокові грані, крона зеленого кольору або зеленувато-жовта, жовта, її зріз рівний, гладкий, здоровий, не пересушений. Стиглі банани мають специфічний запах. Смак солодкий без стороннього присмаку і аромату. Плоди споживчого ступеню стиглості з зеленувато-жовтим, жовтим забарвленням шкірки, але не пристиглі, щільні, округлі, м’якоть кремова. Всі банани партії мають бути приблизно однакового розміру. Розмір середній, відповідно до сорту. |
675 |
15 |
Персики |
03222332-9 - персики |
Плоди свіжі, ґатунок вищий. Розміри для сортів з округлою формою плода (по найбільшому поперечному діаметру) не менше 56 мм. Колір: чітко виражений (помаранчевий, жовтий), властивий кольору плодів. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань, цвілі, гнилі. Повинні відповідати. ДСТУ 7025:2009 Персики свіжі. Технічні умови. |
30 |
- Обгрунтування розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості
предмета закупівлі:
розмір бюджетного призначення визначений згідно кошторису на 2024 рік в сумі 137 592,00 грн. з ПДВ. Розрахунок потреби в предметі закупівлі здійснювався на підставі аналізу фактичного використання товарів для забезпечення діяльності закладів освіти громади у минулих періодах та з урахуванням норм на одну дитину.