ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту регуляторного акта – проєкту рішення Потіївської сільської ради «Про затвердження Положення про порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю та проведення ярмарків на території Потіївської сільської терит

Дата: 15.11.2023 10:18
Кількість переглядів: 83

 

Відповідно до статті 9 Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” повідомляємо, що на офіційному сайті Потіївської сільської ради  https://potiivska-gromada.gov.ua/ в розділі “Регуляторна діяльність” буде оприлюднено проєкт регуляторного акту з метою отримання пропозицій та зауважень, а саме:

  • проєкт рішення Потіївської сільської ради «Про затвердження Положення про порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю та проведення ярмарків на території Потіївської сільської територіальної громади»;
  • аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Потіївської сільської ради «Про затвердження Положення про порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю та проведення ярмарків на території Потіївської сільської територіальної громади».

          На даний час актуальним є питання врегулювання здійснення виїзної (виносної) торгівлі та проведення ярмарків на території Потіївської сільської територіальної громади. Хаотичне розміщення об’єктів виїзної (виносної) торгівлі та проведення ярмарків ускладнює контроль за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності законодавства щодо захисту прав споживачів, правил торгівлі, нормативних документів щодо санітарії, охорони праці, техніки безпеки, тощо. Враховуючи вищезазначене, підготовлено на розгляд сесії Потіївської сільської ради проєкт рішення «Про затвердження Положення про порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю та проведення ярмарків на території Потіївської сільської територіальної громади», що сприятиме передумовою для розв’язання існуючих соціальних проблем і поліпшення якості життя населення і має на меті створити єдиний порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю та проведення ярмарків для всіх суб’єктів господарювання.

Проєкт рішення розроблено з метою встановлення єдиних і зрозумілих правил торгівлі на ринках для всіх учасників ринкової торгівлі; встановлення відповідальності за порушення правил торгівлі на ринках з метою подальшого удосконалення їх роботи; створення сприятливих умов для споживачів при придбанні товарів на ринках.

          Цим рішенням Потіївська сільська рада в межах повноважень, наданих органам місцевого самоврядування законодавством України в сфері господарської діяльності, встановить порядок надання дозволу на виїзну (виносну) торгівлю та проведення ярмарків на території Потіївської сільської територіальної громади.

          Зауваження та пропозиції до проєкту рішення Потіївської сільської ради приймаються розробником регуляторного акту від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань у письмовій формі, протягом 30-ти днів з дня його оприлюднення за адресою Потіївської сільської ради:

12225, Житомирська обл.., Житомирський р-н, с. Потіївка, вул.. Центральна, 31 та на електронну адресу: pot_sovet@ukr.net, тел..: 099-514-19-17.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора