Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації інформує, що Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) надає гранти українським переробним малим, середнім підприємствам (МСП) - приватної форми власності для підтримки інноваційної трансформації та розвитку.

Зокрема, гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню енергоефективності та ефективності використання інших ресурсів (наприклад, води) та поводження з відходами (наприклад, зменшення відходів, їх переробка), підвищенню відповідності стандартам охорони навколишнього середовища, ощадливому виробництву, та у подібних видах діяльності, які сприяють побудові технологічної, сучасної, цифрової переробної промисловості, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізація виробництва товарів потрібних для відбудови.

В рамках цієї програми US AID КЕУ очікує надати гранти підприємствам переробної промисловості - виробництво харчових продуктів, виробництво напоїв (Секція СКВЕД-2010).

Очікувана сукупна сума: 2,5 млн доларів СІЛА (залежить від наявності фінансування). Бюджет грантової заявки: від 75,0 тис доларів до 100,0 тис доларів США. Очікувана кількість виданих грантів: до 25 грантів. Кінцевий термін подання заявок: 15 грудня 2023 року.

Заявки подаються та приймаються виключно в електронній формі шляхом заповнення аплікації на платформі SUBMITTABLE.