Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації інформує, що Урядова програма безповоротних грантів для створення та розвитку власного бізнесу єРобота запускає нові грантові програми для ветеранів.

Захисники і захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом, або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант від 250 тис грн до 1 млн грн.

Окрім того, другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис грн на розвиток сімейного бізнесу. Обов’язковою умовою надання грантів є створення нових робочих місць.

Розмір гранту може становити:

до 250 тис грн — подати заяву можуть лише ветерани. Отримувач гранту повинен створити 1 робоче місце;

до 500 тис грн— подати заяву може чоловік або дружина ветерана. Програма покриває до 70% вартості проекту, а одержувач гранту має створити 2 робочі місця;

до 1 млн грн — подати заяву може ветеран, який зареєстрований як ФОП від 3 років.

Програма покриває 70% вартості проекту. Отримувач гранту має створити 4 робочі місця, два з яких повинні зайняти учасники бойових дій.

Кінцевий термін подачі заявок - 19.11.2023 року. Необхідно зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.