Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру
бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 4 1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання

державних коштів» (зі змінами))

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань: ПОТІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА; 12225, Україна , Житомирська обл.,  с. Потіївка, вул. Центральна, буд. №31; код ЄДРПОУ 04343903; категорія - передбачена п.1 ч.4 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі», а саме орган місцевого самоврядування
  2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «М'ясо», код ДК 021:2015: 15110000-2 «М’ясо»
  3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-03-09-008266-a 
  4. Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Термічний стан: охолоджене (м'ясо птиці, м'ясо свинини, м'ясо яловичини, яке зберігає протягом усього періоду після забивання птиці та великої рогатої худоби і подальшого охолодження). Зовнішній вигляд: без згустків крові, з чистою поверхнею, зовнішня поверхня суха, не завітрена. Оцінка якості. Згідно вимог стандартів та має бути виготовлене за технологічною інструкцією з дотриманням ветеринарно-санітарних правил. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше ніж 80%.

М'ясо  (ДК 021:2015 Код CPV 15110000-2)

з/п

Найменування товару

Одиниця виміру

Кількість, кг

Технічні, якісні характеристики товару

1

Філе куряче охолоджене

кг

1808

Якість товару має відповідати вимогам стандартів та наступним вимогам: м’ясо птиці (філе), свіже чи охолоджене має бути виготовлене за технологічною інструкцією з дотриманням ветеринарно-санітарних правил, повинне мати поверхню біло-рожевого кольору, бути добре знекровлене, чисте, жир відсутній, тканина м’яз щільна, пружна, злегка волога, але не липка, без залишків пір’я, пуху, пеньків та волосоподібного пір’я, подряпин, розривів поверхні, плям, з чистим характерним запахом. Не допускається наявність ознак псування, ослизнення тощо, без наповнювання будь-якими хімічними речовинами. Термін придатності до споживання   товару на дату поставки продукції повинен складати не менше, ніж 80% загального терміну придатності споживання.

2

Стегно куряче (верхня частина) охолоджене

кг

270

Якість товару має відповідати вимогам стандартів та наступним вимогам: м’ясо птиці (стегно), свіже чи охолоджене має бути виготовлене за технологічною інструкцією з дотриманням ветеринарно-санітарних правил, повинне мати поверхню біло-рожевого кольору, бути добре знекровлене, чисте, жир відсутній, тканина м’яз щільна, пружна, злегка волога, але не липка, без залишків пір’я, пуху, пеньків та волосоподібного пір’я, подряпин, розривів поверхні, плям, з чистим характерним запахом. Не допускається наявність ознак псування, ослизнення тощо, без наповнювання будь-якими хімічними речовинами. Термін придатності до споживання   товару на дату поставки продукції повинен складати не менше, ніж 80% загального терміну придатності споживання.

2

Свинина охолоджена б/к великими шматками

 

кг

242

Якість товару має відповідати вимогам стандартів та наступним вимогам: М’ясо свинини (напівфабрикат натуральний від комплексного ділення свинини за кулінарним призначенням) не жирне від задньої, лопаточної, шийної частини  без сала та без кісток, 1 категорії (охолоджене),

Запах, смак - чистий, без сторонніх присмаків і запахів. Товар має бути відповідного пакування та з  необхідним маркуванням (дата і час виготовлення). Термін придатності до споживання   товару на дату поставки продукції повинен складати не менше, ніж 80% загального терміну придатності споживання

3

Яловичина охолоджена б/к великими шматками

кг

170

М’ясо яловичини без кістки отримане від спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частин туш повинне бути доброякісними. Якість товару має відповідати  вимогам стандартів та наступним вимогам: свіже чи охолоджене яловиче м’ясо з тварини віком не старше 2-х років. М’ясо повинно постачатися сортовим шматком без кістки (м’якоть) за вагою нетто. Поверхня свіжого розтину злегка волога, не липка, необвітрена, без крововиливів. М’ясний сік прозорий. Консистенція пружна, без потемніння поверхні, без деформацій, без сторонніх запахів. Ямочка, яка утворюється після натискання пальцем, швидко зникає. Запах – властивий виду м’яса без ознак псування. Шматок повинен бути без згустків крові, без залишків внутрішніх органів, доброякісним, чистим, не пошкодженим гризунами та шкідниками, мати якісну технологічну обробку. Свіже яловиче м’ясо постачається без ознак несвіжості (без кислого, затхлого, гнилого та невластивого запаху, без наявності слизу, плісені, цвілі, позеленіння, ослизнення). Термін придатності до споживання   товару на дату поставки продукції повинен складати не менше, ніж 80% загального терміну придатності споживання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Обгрунтування розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості

предмета закупівлі:

розмір бюджетного призначення визначений згідно кошторису на 2023 рік, в сумі 354 572,00 грн. з ПДВ. Розрахунок потреби в предметі закупівлі  здійснювався на підставі аналізу фактичного використання товарів для забезпечення діяльності закладів освіти громади у минулих періодах та з урахуванням норм на одну дитину.