Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру
бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 4 1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання

державних коштів» (зі змінами))

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань: ПОТІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА; 12225, Україна , Житомирська обл.,  с. Потіївка, вул. Центральна, буд. №31; код ЄДРПОУ 04343903; категорія - передбачена п.1 ч.4 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі», а саме орган місцевого самоврядування
  2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): «М'ясо», код ДК 021:2015: 15110000-2 «М’ясо»
  3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-01-10-004544-a
  4. Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Термічний стан: охолоджене (м'ясо птиці, м'ясо свинини, м'ясо яловичини, яке зберігає протягом усього періоду після забивання птиці та великої рогатої худоби і подальшого охолодження внутрішню температуру від -2 до +4 включно). Зовнішній вигляд: без згустків крові, з чистою поверхнею, зовнішня поверхня суха, не завітрена. Оцінка якості. Згідно ДСТУ 3143-2013, ДСТУ 4590:2006, ДСТУ 46.019-2002. Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки не менше ніж 90%. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), що обов’язково відображається на етикетці.

М'ясо  (ДК 021:2015 Код CPV 15110000-2)

 

Предмет закупівлі

 

Одиниця виміру

 

Кількість

 

Якісні та технічні характеристики

 

Свинина без кістки охолоджена великими шматками

 

Кг

248

 

М'ясо свинини (напівфабрикат натуральний від комплексного ділення свинини за кулінарним призначенням) нежирне, від спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частин туш без кістки, з м'язовою тканиною із вмістом видимої жирової тканини не більше 10 %, охолоджене з температурою в товщі м’яса від 0 С до + 6 С , яке повинне бути доброякісними (свіжими, без запаху зіпсованності), відповідати ДСТУ 4590:2006.

М’ясо яловичини без кістки охолоджене великими шматками

 

кг

170

 

М’ясо яловичини без кістки  отримане від спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частин туш повинне бути доброякісними (свіжими, без запаху зіпсованості), температура в товщі блоку  від 0 С– до + 6 С. З м’яса повинні бути видалені: груба сполучна тканина (сухожилля, фасції, в'язок та ін.) і жирова тканина, дрібні кістки, хрящі, крупні кровоносні судини, лімфатичні вузли і кров'яні згустки. Якість товару повинна відповідати  ДСТУ 46.019-2002 «Напівфабрикати м’ясні натуральні від комплексного ділення яловичини за кулінарним призначенням».

Філе куряче охолоджене

кг

1941

      Філе куряче охолоджене з  температурою  у товщі  м'язів від 0 С до + 4 С. Зовнішня поверхня продукції повинна бути суха, не завітрена, без згустків крові, без шкіри, добре знекровлена, запах властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. Якість товару повинна відповідати діючим стандартам та вимогам  ДСТУ 3143:2013.

Стегно куряче (верхня частина) охолоджене

кг

300

      Стегно куряче (верхня частина) охолоджене з  температурою  у товщі  м'язів від 0С до + 4 С. Зовнішня поверхня продукції повинна бути суха, не завітрена, без згустків крові, добре знекровлена, запах властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. Якість товару повинна відповідати діючим стандартам та вимогам ДСТУ 3143:2013.

  1. Обгрунтування розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості

предмета закупівлі:

розмір бюджетного призначення визначений згідно кошторису на 2023 рік, в сумі 391 678,00 грн. з ПДВ. Розрахунок потреби в предметі закупівлі  здійснювався на підставі аналізу фактичного використання товарів для забезпечення діяльності закладів освіти громади у минулих періодах та з урахуванням норм на одну дитину.