Максимальна економія електроенергії — це те, що ми просимо зробити кожного жителя громади. Особливо це стосується вечірніх годин. З 17:00 до 23:00 не користуйтесь пральними машинками, бойлерами, кондиціонерами, обігрівачами. Обмежте використання електрочайників та електроплит. Вимикайте світло в приміщеннях, де ви не перебуваєте. Перенесіть ремонтні роботи на денний час. Звертаємосьь до бізнесу: вимкніть вивіски та зайве освітлення. Кожен кіловат енергії, яку ви не використаєте, дасть додаткову стабільність нашій енергосистемі.

       Ось кілька порад як це зробити.

1. Купуючи нові електроприлади, обирайте ті, клас енергоефективності яких А-А+++. Вони споживатимуть енергію ощадливіше.

2. Замініть лампочки на енергоощадні – вони використовують в 10 разів менше енергії, ніж лампи розжарювання.

3. Використовуйте мінімум двохкамерні вікна, які краще зберігатимуть тепло, і частіше їх мийте, щоб зменшити потребу в додатковому освітленні.

4. Дбайте про свої електроприлади: змінюйте мішки для сміття у пилососі, очищуйте чайник від накипу, розморожуйте холодильник, мийте внутрішні стінки мікрохвильової печі. Так техніка працює ефективніше і споживає менше енергії.

5. При кожному пранні завантажуйте пральну машинку на 100%. Прати можна при меншій температурі без втрати якості прання. Те саме стосується і посудомийної машинки.

6. Вимикайте побутові прилади з розетки – навіть у режимі stand by вимкнені прилади споживають енергію. Те саме стосується води і світла коли вони не потрібні.

7. Встановіть холодильник у найпрохолодніше місце на кухні, відсуньте його мінімум на 5 см від стіни, не ставте в нього гарячу їжу і тримайте дверцята відчиненими якомога менше часу – це все також допоможе знизити зайві втрати прохолоди, а отже, й енергії.

8. Не закривайте шторами чи меблями радіатори опалення.

9. Кип’ятіть в чайнику тільки необхідну кількість води або використовуйте термос, щоб вона довше залишалася гарячою.

10. Встановіть індивідуальні лічильники, які стимулюватимуть споживати менше.

Збережемо енергосистему нашої країни разом.

Разом ми переможемо!!!