Фото без опису

Соціальна робота – це спеціалізована діяльність з обслуговування та соціального захисту окремих груп і категорій населення. Соціальний працівник – кваліфікований консультант і комунікатор, який вміло оперує законами України, використовуючи їх для вирішення кризових ситуацій, разом з клієнтами створює програми та механізми виходу зі складних становищ. Кожна людина чи її рідні можуть потрапити в ситуацію, коли потребуватимуть сторонньої допомоги. Звичайно, це дуже страшно, але в житті треба бути готовим до будь-яких труднощів. Найчастіше допомога потрібна пенсіонерам, безхатченкам, дітям-сиротам, інвалідам, наркозалежним, дітям вулиці, ВІЛ-інфікованим, дітям з “проблемних” сімей, людям з обмеженими можливостями, дітям, які залучені у проституцію тощо. Соціальна робота – одна з тих професій, яка підтримує людину тоді, коли вихід самотужки їй не вдається знайти. Людські проблеми та їх вирішення є основним вектором діяльності соціального працівника. Сама ж соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його проблемні прошарки.

        Професія соціального працівника є складною, виснажливою та напруженою, вона неналежно оцінена державою, часом і суспільством. Але соціальна робота неймовірно цікава, служить на благо, дарує людям надію, відстоює права тих, від кого відвернувся світ та повертає у суспільство тих, хто не міг в ньому втриматися, дарує життя у всіх сенсах цього виразу.

Соціальна робота  – це вияв милосердя, творення добра та турбота про ближнього не тільки через службові обов’язки, а й за велінням совісті та покликанням душі. Треба бути співчутливим, товариським, розумним, допитливим, постійно займатися самовдосконаленням і не боятися труднощів, добре володарювати над самим собою, мати грунтовні знання і бути хорошою особистістю, щоб вирішувати долі інших людей та допомагати їм. Саме тому соціальна робота — не лише професія, це покликання, найвищою нагородою за яке є людська шана та вдячність.

        У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

        Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» сердечно вітає своїх соціальних працівників: Савчук Валентину Михайлівну, Бондарчук Ольгу Леонідівну, Василевську Ольгу Іванівну, Марченко Галину Василівну, Коваленко Світлану Василівну, Галицьку Людмилу Євгеніївну, Мартиненко Наталію Ничиславівну, Мельник Світлану Василівну   з професійним  святом від усього серця зичимо Вам, здоров’я і наснаги, оптимізму та творчих здобутків, бажання працювати на благо людей.

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису