Упродовж останніх років на території Житомирської області загрозливого характеру набули  крадіжки  електричної  енергії,  окремих складових   елементів  електричних  мереж   та  іншого               обладнання АТ “Житомиробленерго”.

            Викликає значну стурбованість те, що викраденням  електричних дротів з повітряних ліній електропередачі, силових трансформаторів, трансформаторного масла з підстанцій та металевих кутників з опор не  тільки завдається значна матеріальна шкода Товариству, а й ще  неодмінно призводить до аварійного стану мережі електропостачання. Без сумніву зазначене спричиняє значні незручності, пов'язані з вимушеним та довгостроковим припиненням електропостачання населених пунктів. Зростають ризики екологічного лиха, зупинок підприємств, лікарень, інших об'єктів життєзабезпечення населення, що у кінцевому рахунку може створювати реальні загрози громадської безпеці.

           АТ “Житомиробленерго” звертається до усіх небайдужих  жителів району з великим проханням сприяти охороні об'єктів енергозабезпечення, своєчасно повідомляти про усі виявлення пошкодження енергообладнання, а також про осіб, які вчиняють крадіжки відповідного обладнання та електроенергії, або готуються до їх скоєння.

            Інформацію просимо надавати диспетчеру Радомишльського РЕМ за телефоном:     (тел./факс (0412) 40-20-07; 067-414-70-24; 067-905-58-15).

             Електронна адреса:  P.Goncharuk@co.ztoe.com.ua

             Не будемо байдужими до нашої спільної з вами проблеми.

             Заздалегідь вдячні вам за підтримку та порозуміння.

 

Шановні споживачі Радомишльського РЕМ

 

У зв'язку із можливими ворожими обстрілами об'єктів енергетичної інфраструктури у різних регіонах держави, зокрема і в Житомирській області,. призводить до розбалансування енергетичної системи (сформовується певний дефіцит потужності) та спричиняє масштабні відключення.

З метою запобігання критичним наслідкам та збереження надійної роботи  енергосистеми України, відповідними державними органами та ДП “НЕК “Укренерго” можливі повідомлення про необхідність застосування графіків аварійних відключень електропостачання до стабілізації наявної ситуації в державі.

Можливість вжиття таких заходів обґрунтована положеннями Кодексу системи розподілу, Кодексу системи передач, Планом захисту ОЕА України та зумовлена надзвичайною ситуацією, спричиненою діями загарбників.

Відповідно до пунктів 10.6.5 та 10.6.7 Кодексу системи розподілу, участь у аварійному розвантажені приймають споживачі незалежно від категорії надійності електропостачання та наявності аварійної броні, з дотриманням територіального принципу з урахуванням меж системи розподілу відповідного оператора.

Зважаючи на зазначені обставини, вважаємо за необхідне повідомити про можливість застосування Оператором системи розподілу обмежень обсягів та відключень електричної енергії.

 

Дякуємо за розуміння.

 

 

В.о. начальника

Радомишльського РЕМ                                                        В.В.Білецький

Підг.: інспектор з контролю

          за виконанням доручень

          Ірина Кузьменко

           т. 4-23-61