Фото без опису

Першого жовтня  у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 1997 року № 1066. Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 Україна 1 жовтня відзначає і День ветерана. Старші люди пронесли крізь своє життя нетлінні та невмирущі людські цінності: вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави. Міжнародний день похилого віку є символом єдності і спадкоємності поколінь.

        Люди поважного віку - це скарб нації, джерело народної мудрості. Дбайливе ставлення до старшого покоління - загальнодержавна справа. Життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція людей золотого віку повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Цей день – прекрасна можливість сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, і взагалі всім людям поважного віку за розбудову та розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.

Потіївська сільська рада та її голова Марина Плечко  традиційно щорічно вітає людей похилого віку зі святом і цей, складний для нашої країни,  рік не став виключенням. З допомогою старост та  соціальних працівників комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» наші люди «золотого віку» отримають продуктові набори та привітання.