Фото без опису

ПОТІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Житомирського району

Житомирської області

 

ПРОЄКТ   РІШЕННЯ

до чергової 22сесії  8скликання

від  .2022р.  №

 

 

Про встановлення ставок єдиногоподаткуна території Потіївської сільської територіальної громадина 2023рік

            Відповідно до статті 10, пункту 12.3 статті 12, статтей 265-287, 291-295Податкового кодексу України,до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (п.24 ч.1 ст. 26, ч.1 ст.59, ч.1 ст.69 ), Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», керуючись Законом України від 15.03.2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо її норм на період дії воєнного стану», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва сільської ради,  сільська рада 

ВИРІШИЛА:

1. Встановити ставки єдиного податку на території Потіїівської сільської ради для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування, всіх видів господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць:

1.1. Встановити фіксовані ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

– для першоїгрупиплатниківєдиногоподатку– 10 відсотківрозмірупрожитковогомінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року;

– для другоїгрупиплатниківєдиногоподатку – 20 відсотківрозмірумінімальноїзаробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

1.2. База та об’єктоподаткування, податковийперіод та іншіобов’язковіелементиєдиногоподаткувизначаютьсязгідноіз главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України.

2. Всі питання не врегульовані цим рішенням регулюються відповідно до норм Податкового кодексу України та діючих нормативно-правових актів.

3. Затвердити «Положення про встановлення ставок єдиного податку на території Потіївської сільської територіальної громади».

4. Вважати такими, що втрачає чинність з 01.01.2022 року рішення сільської ради № 485від 14.07.2021року «Про затвердження ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, віднесених до 1 та 2групи платників єдиного податку».

5. Рішеннянабираєчинності з 01.01.2022 року.

6. Оприлюднити рішення на офіційному сайті Потіївської сільської ради.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Сільський голова                           Марина ПЛЕЧКО