Поліція Житомирської області

Дата: 04.05.2022 09:28
Кількість переглядів: 1091

Фото без опису

До #Радомишльського відділення #поліції надійшло повідомлення про пошкодження у результаті авіаудару Свято-Хрестовоздвиженської церкви у с. Новій Буді. Працівники слідчо-оперативної групи зафіксували усі обставини та з’ясували, що під час події було травмовано також місцевого жителя. Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом окружної прокуратури ????

На місці, безпосередньо у селі, поліцейські дізнались, що подія сталася 1 березня після 14:00.

- Найбільший уламок упав просто посеред дороги перед будівлею храму, іншими посікло дах прицерковної каплиці, довколишні дерева, а від вибухової хвилі повилітали шибки практично в усіх вікнах споруди, - розповідає місцевий староста Анатолій Писаренко.

У момент падіння в кількох метрах від епіцентру випадково опинився Микола Ковальчук: 52-річний чоловік проживає поряд з церквою і якраз проходив повз по дорозі у магазин. Тепер він вважає 1 березня своїм другим днем народження:

- Мене зачепило… Розсікло голову, наклали шви…Чув гуркіт і не встиг навіть зрозуміти, як вдарило і відкинуло мене у сторону кущів…

А ще на чоловікові розрізало навпіл дублянку та вирвало рукав. Згодом сільський староста відвіз пораненого у лікарню, де йому надали медичну допомогу та наклали кілька швів.

Неподалік того дня проїздив й інший місцевий житель:

- Їхав машиною. Побачив два літаки у небі. Проїхав саме це місце, обертаюсь, а там уже дим і пил стовпом, - згадує Анатолій Кобилянський. – Бабахнула через кілька хвилин, як я проїхав.

За попередніми висновками фахівців УДСНС, які разом з поліцейськими проводили огляд місця події, впали уламки ворожої авіаракети. Збереглося навіть маркування дати її виготовлення.

Архітектор Потіївської територіальної громади Ганна Гуменюк розповідає, що перші згадки про Свято-Хрестовоздвиженську церкву датуються 1900 роком, тобто храму щонайменше понад 120 років і він безумовно є важливою.

Начальник Радомишльського відділення поліції Олександр Кириченко підтвердив, що поліцейські слідчо-оперативної групи фіксують всі обставини та визначають кваліфікацію події як воєнний злочин – ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису   


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора