Відповідно до ст..26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст..35 Закону України про дошкільну освіту, постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства  освіти і науки України, освіти і науки України, Міністерства охорони здоров′я України від 17.04.2006 року №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», рекомендацію постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва та заслухавши інформацію начальника відділу фінансів, економіки та бухгалтерського обліку Харченко Л.В., з метою забезпечення норм харчування у дошкільних навчальних закладах та учнів комунальних закладів Потіївської сільської ради, сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Встановити з 01 січня 2022 року вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах Потіївської сільської територіальної громади при трьох разовому харчуванні за 1 день в розмірі:

- для дітей віком від 3-х до 6-ти років – 31,00 грн.

2. Встановити з 01 січня 2022 року для батьків або осіб, що їх заміняють плату за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах за 1 день в розмірі 40 % від вартості харчування на день:

- для дітей віком від 3-х до 6-ти років – 12,40 грн.

3. Від сплати за харчування звільняються діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти один з батьків яких приймав чи приймає участь в АТО або загинув під час участі в АТО, діти із сімей, які  опинилися в складних життєвих обставинах та діти з числа внутрішньо переміщених осіб із зони АТО.

4. Від сплати за харчування звільняються учні 1-4 класів: діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти один з батьків яких приймав чи приймає участь в АТО або загинув під час участі в АТО, діти із сімей, які  опинилися в складних життєвих обставинах та діти з числа внутрішньо переміщених осіб із зони АТО.

5. Директору Потіївського ліцею Білобровець Н.М. та директору Гуто-Потіївської ЗОШ І-ІІ ступенів Литвинчуку Ю.В. забезпечити харчування:

5.1. Дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім′ях та навчаються в 1-4 класах – встановити 20,00 гривень на одну дитину в день за рахунок коштів місцевого бюджету за наявності підтверджуючих документів;

5.2. Дітям із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах 1-4 класів – 20,00 гривень на одну дитину в день за рахунок коштів місцевого бюджету;

5.3. Учням загальноосвітніх закладів, один з батьків яких приймав участь в АТО або загинув під час участі в АТО та діти із числа внутрішньо переміщених із зони АТО вартість харчування складає – 20,00 гривень на одну дитину в день за рахунок коштів місцевого бюджету за наявності підтверджуючих документів.

5.4. У разі наявності фінансового ресурсу, забезпечити харчування учнів 1-4 класів, залучивши батьківську плату, кошти спонсорів тощо

-  Інших учнів за рахунок батьківських коштів.

6.  Контроль за виконання даного рішення покласти на постійну комісію з питань з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

 

       Сільський голова:                                            Марина ПЛЕЧКО