Протягом листопада місяця службою ДСНС було проведено профілактичні відпрацювання населених пунктів: Радомишльська ОТГ, Вишевицька ОТГ, Потіївська ОТГ, Городоцька ОТГ з метою запобігання пожежам та загибелі людей. Рятувальники проводили роз’яснювальні бесіди з різними верствами населення, надали рекомендації щодо утримання протипожежної безпеки у оселях громадян та по можливості усунули деякі недоліки на місці. Також було складено протоколи на осіб, які порушували правила пожежної безпеки в екосистемі та були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Протягом заходу були виявлені порушення при експлуатації пічного опалення, а також недоліки, пов’язані з пічним опаленням та використанням газових балонів для приготування їжі. Також виявлено ряд порушень, що стосуються цілісності та справності електромережі, порушення громадян в екосистемі.

Здійснення перевірки протипожежного стану житлових будинків показало, що у більшості таких верств населення як багатодітні сім’ї та родини, в яких зловживають алкоголем, наявні значні порушення. Проте одинокі та перестарілі громадяни утримують свою оселю у чистоті та охайності, з додержанням правил протипожежної безпеки в побуті.

Кожному мешканцю наприкінці бесіди було вручено інформаційні листівки щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час опалювального сезону.

Даний захід було проведений інспекторським складом Житомирського РУ та співробітниками 16ДПРЧ 1ДПРЗ (м. Радомишль)

Організатори відпрацювання сподіваються, що дані заходи позитивно вплинуть на суспільну думку і громадяни почнуть відповідальніше та свідоміше ставитися до таких речей як куріння в будинку, несправна піч та електромережа, паління сухої рослинності на відкритій території.

 

Повідомляє: провідний інспектор Житомирського районного управління 

лейтенант служби цивільного захисту Єжов Б. Ю.