Останнім часом на території області спостерігається ріст кількості загиблих на пожежах. Лише упродовж останнього тижня загорянь в регіоні загинуло 4 особи та 4 травмовані.

Загалом з початку року внаслідок пожеж на Житомирщині загинули 62 особи, що майже на 20% більше ніж у 2020 році, зокрема: Житомирський район – 35 (!) загиблих, Новоград-Волинський – 11, Коростенський – 9 та Бердичівський – 7. Ще 56 осіб отримали травми.

Так, 26 жовтня під час гасіння пожежі в приватному будинку в с. Одруби Коростенського району рятувальники виявили тіло господарки без ознак життя, а також її сина – у непритомному стані. Із попереднім діагнозом: отруєння чадним газом медики госпіталізували постраждалого до лікувального закладу.

Переважна більшість загальної кількості загиблих – особи, які зловживали спиртними напоями, одинокі та престарілі. Основними причинами пожеж з летальними випадками є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення, електрообладнання.

Як показує досвід, ускладнення пожежної ситуації в регіоні відбувається в сезон спалювання багаття та вже при першому пониженні температури повітря.