ТОВ "МагнетікВан Муніципальні Технології" висловлює Вам свою повагу та інформує, що з 1 січня 2021 року набув чинності Закон України "Про національну інфраструктуру геопросторових даних", від 13.04.2020 № 554-IX. 
 Цей Закон визначає правові та організаційні засади створення, функціонування та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних, спрямованої на забезпечення ефективного прийняття органами державної влади та органами місцевого самоврядування управлінських рішень, задоволення потреб суспільства в усіх видах географічної інформації, інтегрування у глобальну та європейську інфраструктури геопросторових даних. 
 Відповідно до цього Закону: “Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, юридичні особи публічного права, суб'єкти природних монополій зобов'язані оприлюднювати у мережі Інтернет геопросторові дані та метадані, передбачені статтею 5 та додатком до цього Закону, на своїх офіційних веб-сайтах та/або геопорталах і відображати їх за допомогою сервісів доступу на національному геопорталі.” (абзац перший частини п'ятої статті 6 ІІ розділу із змінами, внесеними згідно із Законом України від 15.07.2021 р. N 1657-IX). 
 Таким чином, згідно даного Закону органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, юридичним особам публічного права, суб'єктам природних монополій необхідно наносити геопросторові дані на електронну карту за єдиним зразком.
 Посилання на ЗУ "Про національну інфраструктуру геопросторових даних"