Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (п.24 ч.1 ст. 26, ч.1 ст.59, ч.1 ст.69 ), Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Податкового кодексу України № 2628-VIІІ від 23.11.2018 року зі змінами та доповненнями, постійної планово-бюджетної комісії сільської ради,  сільська рада 

ВИРІШИЛА:

  1. Встановити єдиний податок на території Потіїівської сільської ради.

1.1. Ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі у цій главі – прожитковий мінімум), другої групи – у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі у цій главі – мінімальна заробітна плата), третьої групи – у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

1.2. Встановити фіксовані ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

– для першої групи платників єдиного податку – 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму;

– для другої групи платників єдиного податку – 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

1.3. У разі здійснення платниками єдиного податку першої та другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності.

1.4. База та об’єкт оподаткування, податковий період та інші обов’язкові елементи єдиного податку визначаються згідно із главою 1 розділу XIV Податкового кодексу України.

  1. Всі питання не врегульовані цим рішенням регулюються відповідно до норм Податкового кодексу України та діючих нормативно-правових актів.
  2. Вважати такими, що втрачає чинність з 01.01.2022 року рішення сільської ради № 1890 від 19.05.2020 року «Про затвердження ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, віднесених до 1 та 2 групи платників єдиного податку»».
  3.  Рішення набирає чинності з 01.01.2022 року.
  4. Секретарю сільської ради Ковальчук О.Г. забезпечити направлення копії цього рішення Малинській ОДПІ та забезпечити оприлюднення цього рішення на офіційному сайті сільської ради.
  5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

Сільський голова                                                                                                          Марина ПЛЕЧКО