23 вересня 2021 р. в с. Кочерів було проведено комплексно-профілактичне відпрацювання населеного пункту, оскільки у поточному році тут сталася велика кількість пожеж . Рятувальники провели роз’яснювальні бесіди з різними верствами населення, надали рекомендації щодо утримання протипожежної безпеки у оселях громадян перед новорічними святами та по можливості усунули деякі недоліки на місці.

Протягом заходу були виявлені порушення при експлуатації пічного опалення, а також недоліки, пов’язані з використанням газових балонів для приготування їжі. Також виявлено ряд порушень, що стосуються цілісності та справності електромережі.

Здійснення перевірки протипожежного стану житлових будинків показало, що у більшості таких верств населення як багатодітні сім’ї та родини, в яких зловживають алкоголем, наявні значні порушення. Проте одинокі та перестарілі громадяни утримують свою оселю у чистоті та охайності, з додержанням правил протипожежної безпеки в побуті.

Кожному мешканцю наприкінці бесіди було вручено інформаційні листівки щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час опалювального сезону.

Даний захід було проведений інспекторським складом Житомирського РУ та співробітниками 16ДПРЧ 1ДПРЗ (м. Радомишль)

Організатори відпрацювання сподіваються, що даний захід позитивно вплине на суспільну думку і громадяни стануть відповідальніше та свідоміше ставитися до таких речей як куріння в хаті, несправна піч та електромережа.

 

Повідомляє: провідний інспектор Житомирського районного управління 

лейтенант служби цивільного захисту Єжов Б. Ю.