Фото без опису

Як отримати технічні засоби реабілітації

 

     Крок 1: Особа, у якої є довідка про встановлення інвалідності та діюча індивідуальна програма реабілітації подає заяву про забезпечення ТЗР з повним пакетом документів:

- до ОСЗН (орган соціального захисту населення);

- або через електронний кабінет особи з інвалідністю (далі – електронний кабінет).

 Крок 2: Вас мають ознайомити в ОСЗН або через електронний кабінет особисто з:

  1. переліком підприємств, до яких особи можуть звернутися з питань забезпечення ТЗР; 
  2. каталогами ТЗР;
  3. механізмом забезпечення ТЗР та отримання компенсації;

 

     Крок 3: ФСЗІ (Фонд соціального захисту інвалідів) формує  електронне направлення, після чого Вас повідомлять про прийняте рішення.

 

     Крок 4: Ви звертаєтесь до підприємства, яке Ви обрали в кроці 2, із заявкою про намір забезпечення (відправляєте Укрпоштою) або через електронний кабінет. До заявки також потрібно надати документи, що посвідчують особу та підтверджують повноваження  (паспорт, свідоцтво про народження для дітей  до 14 років).

 

     Крок 5: Ви маєте право змінити підприємство на інше протягом 14 календарних днів з моменту звернення до підприємства у разі бажання.

   

     Крок 6: На підприємстві Вам підбирають ТЗР та формують анкету для серійного засобу реабілітації. Ви перевіряєте та підписуєте анкету.

   

     Крок 7: Після отримання та огляду серійного засобу реабілітації Ви підписуєте  акт приймання-передачі робіт та повертаєте його на підприємство.

     Крок 8:  Ви отримуєте ТЗР, інструкцію з експлуатації та талон на гарантійний ремонт.