Фото без опису

УВАГА! грошова компенсація замість «пакунка малюка»

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (зі змінами) визначено, що виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, народжених починаючи з 1 липня 2021 року, проводиться за бажанням отримувача замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну дитину для придбання дитячих товарів та товарів для породіллі.

Для отримання компенсації батьки повинні звернутися до відділу соціального захисту населення Потіївської сільської ради за місцем їхнього проживання/перебування із заявою (за встановленою формою) та пакетом документів у паперовому вигляді.

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

 

Перелік документів:

– копія свідоцтва про народження дитини;

– довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»;

– копію ідентифікаційного номеру або копію паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від отримання ідентифікаційного номеру).

  • реквізити спеціального рахунка, відкритого в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк».

В окремих випадках надають додаткові документи.

Фото без опису

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить 5 000 грн.

Кошти можуть бути витрачені протягом року з дня їх зарахування на рахунок.

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк».