Більше 200 млн грн боргують за газ клієнти ТОВ «Житомиргаз Збут»

 

Станом на 1 липня поточного року клієнти ТОВ «Житомиргаз Збут» заборгували за спожите блакитне паливо понад 209 млн грн.

 

Станом на 5 липня 2021 року компанією подано 803 заяви до судів різних інстанцій щодо стягнення заборгованості за спожитий енергоресурс. Менеджери ТОВ «Житомиргаз Збут» щодня проводять роботу з клієнтами, які боргують за газ, нагадують про суму заборгованості, варіанти розрахунку.

 

Серед найбільших боржників за газ такі населені пункти:

  • Житомир – майже 81 млн грн;
  • Попільня – близько 74 млн грн;
  • Народичі – понад 17 млн грн.

 

Аби уникнути боргів в опалювальний період та чітко спланувати свої фінансові витрати на комірне протягом року, ТОВ «Житомиргаз Збут» пропонує тариф «Твій газ Рівномірний платіж».

 

«Традиційно влітку споживачі природного газу починають розраховуватися за борги, які накопичилися за осінньо-зимовий період, коли було активне споживання ресурсу. Цього ж року пропонуємо своїм клієнтам заздалегідь подбати про свою фінансову стабільність – підключити тариф «Твій газ Рівномірний платіж». Завдяки цій пропозиції споживачі сплачуватимуть рівними сумами щомісяця, і зимові рахунки не будуть важким тягарем», – розповідає директор ТОВ «Житомиргаз Збут» Олена Благодарська.

 

Наразі для себе цей тариф обрали 1676 споживачів, які в середньому щомісяця сплачуватимуть по 934 грн. Стала сума в квитанції за газ для цих клієнтів буде протягом дії тарифу – до 30 квітня 2022 року. Щомісячний платіж для кожного розраховується індивідуально, в залежності від річного споживання газу.

 

Ціна газу в рамках комерційної пропозиції «Твій газ Рівномірний платіж» складає 7,99 грн за кубометр. Перейти на тариф можна до 31 серпня 2021 року, а діятиме він до 30 квітня 2022 року. Детальніше тут.

 

«Житомиргаз Збут» нагадує, що оплачувати рахунки за газ можна дистанційно за допомогою зручних та безпечних електронних сервісів:

  • Особистий кабінет 104.ua,
  • мобільні додатки 104 Mobile (Android) і 104 Mobile Light (iOS),
  • Viber-бот таTelegram-бот 7104ua.

 

Важливо сплачувати за спожитий газ щомісяця до 25 числа, адже споживачі розраховуються за ресурс у поточному місяці за попередній. Накопичення заборгованості ставить під загрозу стабільність газопостачання всієї області. Адже постачальник повинен мати запас газу наперед для потреб населення.

 

Нагадаємо, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтепер за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги буде накладатися автоматизований арешт і відбуватися списання коштів. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї суми боргу, різницю можуть стягнути за рахунок іншого майна.