ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВСТАНОВЛЕНУ ЗАКОНОДАВСТВОМ, ЗА ПРОДАЖ САМОГОНУ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 02.07.2021 12:07
Кількість переглядів: 10436

Фото без опису

Торгівля, збут самогону відноситься до Стаття 164-16 КУпАП зайняття забороненими видами господарської діяльності.

Зайняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом, за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, -

Відповідальність: накладення штрафу від ста до п’ятисот  неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17008500 грн.)

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони були пов'язані з отриманням доходу у великих розмірах або вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, -

Відповідальність: накладення штрафу від п’ятисот до двох тисяч  неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500– 34000 грн.)

Примітка. Отримання доходу у великому розмірі має місце, коли його сума у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його  виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення, передбачена відповідальність за статтею 176 КУпАП.

Виготовлення самогону– це приготування алкогольної маси із вмістом спирту етилового понад 12% кустарним способом з продуктів бродіння (буряк, картопля, цукор тощо). При виготовленні винним хоч би з частини алкогольної маси міцного спиртного напою або приготування закваски і одночасне зберігання ним самогонного апарата дії його належить кваліфікувати як закінчене правопорушення.

Міцні спиртні напої домашнього вироблення – це продукти, одержані кустарним способом шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів із вмістом спирту етилового понад 12%. Апарати для виготовлення самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення – це пристрої, які використовуються для приготування алкогольної маси кустарним способом з продуктів бродіння. Зберігання самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, апаратів для їх вироблення – це їх тримання (приховування) у певних умовах, які дозволяють зберегти ці продукти від псування.

Самогон та інші міцні спиртні напої домашнього вироблення, апарати для їх вироблення органами Національної поліції вилучаються в осіб, які вчинили таке правопорушення, і після розгляду справи знищуються.

Вилучені самогон та інші міцні спиртні напої домашнього вироблення, апарати для їх вироблення після розгляду справи підлягають знищенню поліцейськими у присутності понятих, після чого складається акт знищення

Суб’єкт адміністративного проступку: загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16 - річного віку).

Відповідальність: передбачає накладення штрафу від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51-170 грн.).

 

Також статтею 177 КУпАП встановлено відповідальність за Придбання самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення Самогон–міцний (40 – 60 %) спиртний напій домашнього виробництва, що виготовляється шляхом перегонки браги через саморобні або заводського виробництва апарати. Брага отримується при спиртовому бродінні за допомогою дріжджів з продуктів, що містять цукор або оцукрюванням сировини, що містить крохмаль. Це може бути жито, цукор, картопля, фрукти, буряк та інше.

Міцні спиртні напої –алкогольні напої із відносно високим вмістом метилового спирту(етанолу), які отримують шляхом дистиляції зброджених злаків, фруктів, овочів або будь-яких інших продуктів, що містять цукор. Міцними, зазвичай, вважаються напої, що містять не менше 35 об'ємних відсотків спирту.

Суб’єкт адміністративного проступку: загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16 - річного віку).

Відповідальність: накладення штрафу від одного до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17– 85 грн.)


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора