ПОТІЇВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

21.04.2021                                                                                               №  3

 

Про  заборону  реалізації   та  використання 

штучних квітів, інших ритуальних товарів

виготовлених  з пластику

 

 Відповідно до статей 30,33 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні » , Закону України  «Про Основні  засади  (стратегію)  державної екологічної політики України  на період до 2030 року», схвалену розпорядженням Кабінету Міністрів України від 08.11.2017 №820-р,  ст. 15  Закону України   «Про охорону  навколишнього  природного  середовища», Правилами благоустрою території об’єднаної територіальної громади Потіївської сільської ради, з метою захисту навколишнього природного середовища та збереження довкілля від забруднення штучними квітами, вінками, корзинами тощо, зменшення кількості твердих побутових відходів, які засмічують землю та атмосферне повітря, продукти згоряння яких є токсичними і небезпечними для людини, переробка та утилізація яких потребує значних матеріальних витрат виконком сільської  ради

ВИРІШИВ:

  1.  Заборонити   на території  Потіївської сільської ради   реалізацію штучних  пластикових  квітів  та інших ритуальних  товарів  виготовлених з пластику.
  2. Членам виконавчого комітету проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення про: недоцільність використання штучних квітів та їх шкідливий вплив на природу; позитивний досвід європейських країн з використання живих квітів; економічну шкоду, яку тягне за собою масове і неконтрольоване використання штучних квітів на кладовищах і на інших об’єктах благоустрою територіальної громади.
  3. Керівнику  КП «Добробут 2021»  Потіївської сільської ради Комашку А.А., старостам,  розмістити на входах до  кладовищ  розташованих в с. Потіївка, Моделів та старостинських округах  Потіївської сільської ради,

       інформаційні стенди (таблички) про обмеження використання мешканцями          пластикових та інших штучних квітів та їх шкідливий вплив на природу.

  1. Відділу освіти зобов’язати керівників закладів освіти здійснювати широку роз’яснювальну роботу серед вихованців та учнів, з метою виховання культури застосування живих квітів, інформування учнів про значний шкідливий вплив штучних квітів на навколишнє природне середовище.
  2.  Звернутись до релігійних конфесій Потіївської громади, провести роз’яснювальну роботу  з жителями  населених пунктів   стосовно  екологічної шкоди використання  штучних  пластикових  квітів  та інших ритуальних  товарів  виготовлених з пластику.
  3. Відповідальність   за виконання цього рішення покласти на заступника сільського голови Олішевського С.П.. 

 

 

Сільський голова                                                             Марина   ПЛЕЧКО