Фото без опису

 

Довідка про роботу Служби у справах дітей Потіївської сільської ради у І кварталі 2021 року

    

     Діяльність служби у справах дітей Потіївської сільської ради спрямована на виконання Законів України “Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, ”Про охорону дитинства”, Указів та Доручень Президента України, постанов Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866 “Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини”, відповідних розпоряджень обласної, районної служб у справах дітей.

     В громаді проживає  519  дітей, з них 3 дітей – сиріт, 8 дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

     Дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з районів проведення антитерористичної операції або тимчасово окупованих територій України в районі немає.

     Службою у справах дітей вживаються заходи щодо охоплення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання. Так, протягом І кварталу 2021 року, шестеро дітей громади, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування передано під опіку та влаштовано на виховання в сім’ю.

     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року №866  та з метою сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток створено Комісію з питань захисту прав дітей,

     Для запобігання вчинення правопорушень  у дитячому середовищі та бездоглядності серед дітей складено графік проведення рейдів спільно з підрозділами органів Національної поліції у справах дітей.

     З метою забезпечення найкращих інтересів дітей та координації зусиль у вирішенні питань соціального захисту дітей, рішенням виконавчого комітету Потіївської сільської ради, утворено міждисциплінарну команду для роботи з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах та сім’ями, які не займаються вихованням дітей та затвердження плану спільних заходів щодо роботи з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

     Служба у справах дітей Потіївської сільської ради, регулярно співпрацює з громадськістю, волонтерами, благодійними фондами та завжди відкрита до співпраці та нових партнерів.

     Так, за І квартал 5 родин з дітьми отримали необхідну допомогу, а саме: завдяки небайдужим, діти забезпечені необхідним одягом та взуттям.